Volkswagen onderdelen kopen? Gebruik deze 5 tips

Heb jij Volkswagen onderdelen nodig? Dan kan het in je voordeel werken als je deze zelf koopt. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om je auto bij de garage neer te zetten en hen het werk te laten doen, maar dan ben je vaker wel dan niet duurder uit. Als je zelf op zoek gaat naar je Volkswagen onderdelen, dan kun je soms hele goede producten vinden en dat voor een veel lagere prijs. De onderstaande tips helpen je een miskoop te voorkomen en geld te besparen.

 1. Koop tweedehands Volkswagen onderdelen

 2. Een van de manieren om veel geld te besparen op je Volkswagen onderdelen is door deze tweedehands aan te schaffen. En tweedehands betekent zeker niet slechter. Volkswagen is een merk dat bekend staat om kwaliteit en degelijkheid en dat betekent dat bepaalde onderdelen prima opnieuw te gebruiken zijn. Zoek een verkoper bij jou in de buurt, bekijk de onderdelen zelf, vraag naar een overeenkomst indien je toch niet tevreden bent en je bespaart erg veel geld.

 3. Doe een controle van de verkoper

 4. Waarschijnlijk ga je online op zoek naar je Volkswagen onderdelen. Dat is veel gemakkelijker dan dat je alle winkels afzonderlijk af moet bellen of moet bezoeken. Het is dan altijd goed om de verkoper op een aantal punten te controleren, want online winkelen is niet zonder risico’s:

  • Lees klantenrecensies en –beoordelingen goed door. Let dan ook op de manier waarop de verkoper klachten afhandelt.
  • Ga op zoek naar keurmerken, erkenningen en certificeringen.
  • Beoordeel de algemene voorwaarden die de verkoper hanteert.
 5. Garanties en retourneren

 6. Terwijl je de verkoper beoordeelt, is het goed om te achterhalen wat je rechten zijn als je met hen verder gaat. Garantie op het onderdeel is belangrijk, want wat als na een maand blijkt dat deze toch niet helemaal in orde was? En wat gebeurt er als je de Volkswagen onderdelen wilt retourneren, omdat je niet tevreden bent? Vooral als je een duur en belangrijk onderdeel aan gaat schaffen zijn deze regelingen erg belangrijk. Lees ze daarom goed door en ga niet verder als je twijfelt.

 7. Vraag om een tweede mening

 8. Je hoeft geen expert te zijn om Volkswagen onderdelen aan te schaffen, maar het kan geen kwaad om om een tweede mening te vragen. Vier ogen zien altijd meer dan twee en als jij iets over het hoofd hebt gezien, dan kom je er zo op tijd achter. Het beste kies je iemand die verstand heeft van auto’s en laat je hem of haar de advertentie zien. Eventueel gaan jullie samen naar de verkoper om de onderdelen te bekijken. 

 9. Bij twijfel doe je het niet

 10. In de meeste gevallen spreekt je buik de waarheid. Heb je geen goed buikgevoel bij de verkoper van de onderdelen, doe het dan niet. Volkswagen onderdelen zijn gemakkelijk te krijgen en er is keuze genoeg. Koop dus alleen als je zeker bent en met de bovenstaande tips is de kans op een miskoop dan alvast veel kleiner.