Waarom je een handig voertuigvolgsysteem moet gebruiken

Wanneer je eigenaar bent van een voertuig, dat nu eenmaal een flinke investering is, wil je natuurlijk dat deze altijd veilig en beschermd is. Door middel van een handig voertuigvolgsysteem kun je ervoor zorgen dat jouw voertuig altijd goed beschermd is. In deze blog zullen we uitleggen waarom een voertuigvolgsysteem een must-have is voor iedereen die een voertuig bezit.

Verminderd risico op diefstal

Het is natuurlijk nooit leuk om eraan te denken dat jouw voertuig wellicht gestolen kan worden, maar het risico is er wel. Met een voertuigvolgsysteem heb je de mogelijkheid om op elk moment de locatie van jouw voertuig te bekijken. Mocht er onverhoopt toch iemand met jouw voertuig vandoor gaan, dan kun je de politie of het volgsysteem inschakelen om zo snel mogelijk de dief te vinden.

Gemakkelijk jouw voertuig terugvinden

Een ander groot voordeel van een voertuigvolgsysteem is dat je gemakkelijk jouw voertuig terug kunt vinden wanneer deze bijvoorbeeld gestolen is. Het volgsysteem zal een melding afgeven wanneer het voertuig zich buiten een bepaalde zone bevindt en geeft je op deze manier de gelegenheid om direct actie te ondernemen.

Betere verzekeringspremies

Veel verzekeringsmaatschappijen geven korting op de verzekeringspremies wanneer je een voertuigvolgsysteem hebt geïnstalleerd. Dit komt omdat het risico op diefstal hierdoor aanzienlijk afneemt. Bovendien ben je natuurlijk extra beveiligd wanneer de diefstalbeveiliging van jouw voertuig is voorzien van een voertuigvolgsysteem.

Te gebruiken voor zakelijke doeleinden

Een voertuigvolgsysteem wordt niet alleen gebruikt voor persoonlijk bezit, maar ook voor zakelijke doeleinden. Bedrijfsvoertuigen zijn vaak onderweg naar verschillende locaties en kunnen op deze manier continue in de gaten gehouden worden. Hierdoor kan er gemakkelijk bijgehouden worden of het voertuig op de afgesproken locatie is aangekomen en/of het voertuig zich aan de rijtijdenwet houdt.

Bespaar kosten op de lange termijn

Op de lange termijn kan er flink bespaard worden op de kosten met een voertuigvolgsysteem. Door het systeem te gebruiken kun je namelijk voorkomen dat er onnodige kosten worden gemaakt. Denk hierbij aan brandstofkosten doordat er efficiënter wordt gereden of doordat er minder afschrijving op het voertuig plaatsvindt, omdat er minder kilometers worden gereden.

Conclusie

In deze blog hebben we je vijf belangrijke redenen gegeven waarom je een voertuigvolgsysteem zou moeten gebruiken. Niet alleen zorgt het voor extra veiligheid van jouw voertuig, maar het kan op de lange termijn ook flink geld besparen. Neem geen risico en investeer in een goede diefstalbeveiliging en een volgsysteem. Zo zorg je ervoor dat jouw voertuig altijd veilig en beschermd is, waar je ook naartoe gaat.

Bron: FleetGo.nl