Het kopen van een RC auto

De RC auto kennen we allemaal wel. Ik denk dat de mannen onder ons hier ook wel uren mee hebben gespeeld toen zij klein waren (en stiekem nu nog steeds). Het nadeel was alleen dat als de accu op was, je uren moest wachten tot je er weer mee kon spelen. Bij het kopen van een RC auto ga je dus eigenlijk weer eventjes terug naar je jeugd. Ben je erg geïnteresseerd in een radiografische bestuurbare auto? Dan zal ik in het volgende artikel uitleggen waar je vooral op moet letten.

De motor

Het is ten eerste erg belangrijk dat je rekening houdt met de motor. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen een elektrische motor en een brandstof motor. Hier houdt het alleen nog niet op, Bij een brandstof motor kan je nog meer onderscheidt maken tussen benzine en nitro. Je kan dus auto’s die op benzine rijden, ook gewoon tanken bij het tankstation.

Sleutelen of niet

Vind je het niet zo leuk om veel te sleutelen aan je auto, dan is een elektrische auto misschien iets beter voor jou. Er zijn verschillende merken die erg goed zijn, zoals Traxxas.

De aflevering

Je hebt ook nog de keuze om je auto compleet te laten bezorgen of als een bouwpakket. Hierbij is het belangrijk dat je weet of je wilt knutselen aan de auto of niet. Vind je vooral het rijden leuk, dan raad ik aan om een complete auto te laten leveren.