Wat zijn de voor- en nadelen van auto leasen?

Private lease houdt in dat je tegen een vast maandbedrag, over een bepaalde periode in een nieuwe auto kunt rijden. Hier hoef je geen hele investering voor te doen. Het klinkt natuurlijk fantastisch, maar hoe aantrekkelijk is het daadwerkelijk voor je? Ontdek de voor- en nadelen van het leasen van een auto.

Voordelen

 • Zorgeloos rijden in een gloednieuwe auto
  Het grootste voordeel van private lease is natuurlijk dat je in een gloednieuwe auto kunt rijden. Hier hoef je geen grote investering voor te doen. Je bent dus niet een groot bedrag kwijt. Dat bedrag kun je nu goed ergens anders voor gebruiken. Ben je op een gegeven moment weer toe aan een nieuwe auto? Dit is geen probleem. Wanneer je leasecontract is afgelopen is het mogelijk om een nieuwe auto te leasen. Zo blijf je altijd in een moderne auto rijden.
 • Goed overzicht van je maandlasten
  Het is fijn om een vast bedrag per maand te betalen. Een eigen auto brengt vaak onverwachte onderhoudskosten met zich mee. Hier houd je soms geen rekening mee. Bij het leasen van een auto hoef je hier ook geen rekening mee te houden. Het vervangen van bijvoorbeeld een distributieriem kost al duizenden euro’s. Het vaste bedrag per maand maakt Private lease dé ideale oplossing. Daarnaast is de service vaak erg goed. Je hoeft maar te bellen en alles wordt geregeld.

Nadelen

 • Je bouwt geen schadevrije jaren op
  Een groot voordeel van een eigen auto is dat je schadevrije jaren opbouwt. Hoe langer je zonder schade rijdt, hoe lager de verzekeringskosten. Een leaseauto zal altijd via de leasemaatschappij verzekerd zijn. Hierdoor is het geen optie om schadevrije jaren op te bouwen.
 • Minder flexibiliteit
  In je leasecontract heb je het aantal kilometers doorgegeven. Ga je meer kilometers rijden dat dit? Dan zul je flink bij moeten betalen. Als je echter minder kilometers aflegt, zul je betalen voor de kilometers die je op het eerste gezicht hebt berekend. Daarnaast moet je altijd rekening houden met het gekozen aantal kilometers. Wanneer je bijvoorbeeld een keer een verre reis maakt met de auto, zul je minder kilometers overhouden voor de rest van de maand.

Ben jij overtuigd van de voordelen van leasen? Bezoek dan snel https://www.blankertshortlease.nl