Audi make-over: nieuw grill en xenon upgrade

Recent heb ik mij verdiept in de wondere wereld van carstyling. Dit is het modificeren van de auto met als doel het uiterlijk van de bolide in kwestie te verbeteren. Natuurlijk is dit ook iets persoonlijks wat voor de een mooi is, is voor een ander lelijk. Over smaak valt zoals bekend niet te twisten. Enfin, laatst ben ikzelf voorzichtig begonnen met een beetje styling van mijn Audi. Deels ook uit functionele redenen. Ik wilde graag de verlichting verbeteren. Qua uiterlijk wilde ik een facelift voor het voertuig.

Ik heb voor de ‘facelift’ een grill besteld online. De grill wordt ook wel de nieren van de auto genoemd, en zit aan de voorkant en bepaald dus voor een groot deel de uitstraling van de auto. Ik vond een grill specifiek voor mijn model Audi hier: https://www.carstyle.nl/exterieur.html/grill.html. Daarbij vond ik bij dezelfde webwinkel ook xenon verlichting. En om op verzendkosten te besparen besloot ik deze er gelijk maar bij te bestellen. Te vinden hier: https://www.carstyle.nl/xenon.html. De verlichting die standaard zit bij de Audi an sich is prima, maar ik wilde iets sterkers. Ik rijd veel over donkere wegen in de polder. Slecht verlichte wegen dus, en daar heb je die extra kracht van de xenon lampen zeker hard nodig om alles goed waar te nemen.

Afgelopen week heb ik beide onderdelen laten installeren. De grill zorgt inderdaad voor een nieuwe smoel zeg maar. Kreeg complimenten van de buurman en collega’s van werk. De xenon verlichting zijn inderdaad een ruime verbetering op de oude lampen, ik zie alles kristal helder zelfs in de meest donkere polder weggetjes. Al met al, een geslaagde introductie op gebied van carstyling. Het smaakt zeker naar meer, voor volgende maanden zou ik bijv. sidesteps willen aanbrengen en tevens wellicht schokdempers vervangen voor de hoogwaardige Bilstein suspension. Daarover zal ik later berichten.