Auto importeren uit Duitsland: voordelen en valkuilen overzicht

Stel je ziet een prachtige Porsche of BMW staan over de grens. Hij blijkt ruim 15.000 Euro goedkoper te zijn in Duitsland dan in Nederland. Steeds meer Nederlanders vinden zichzelf in dit scenario. Het is gewoonweg niet meer rationeel om een bolide in eigen land aan te schaffen. Waarom zou je meer betalen als niet veel verderop hetzelfde wordt aangeboden en in sommige gevallen een luxer uitgevoerd model voor een lagere vraagprijs? Exact. Dat zijn in een notendop de twee grote voordelen van auto import Duitsland, lagere prijs, luxer uitgevoerd. Een derde punt dat nog opgebracht zou kunnen worden is dat de Duitse automarkt veel groter is en dus meer aanbod dus ook de meer obscure merken en modellen vind je hier makkelijker.

Genoeg over de voordelen. Dan nu de valkuilen. Een auto aanschaffen in Duitsland komt natuurlijk net even wat meer bij kijken dan in eigen land. Dus er zijn een aantal belangrijke dingen om op te letten. Bijv. wist je dat je niet zomaar met je aangeschafte auto van Duitsland naar Nederland mag rijden? Je hebt hier een tijdelijk kenteken voor nodig. Heb je dat niet dan riskeer je hoge boetes (bron: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/). Dus vergeet dit niet anders wordt het alsnog een dure grap die import. Een tweede valkuil voor veel particulieren is de BPM. Er zijn namelijk meerdere manieren om deze te berekenen gedoogd door de Belastingdienst. De kunst is om de laagste BPM te vinden die geaccepteerd wordt door de Belastingdienst. Indien je denkt, ik vraag het die vriendelijke mensen van de Belastingdienst, nee, natuurlijk gaan die je niet helpen om minder belasting te betalen, ze sturen je de (voor jou) verkeerde kant op namelijk die van te veel betalen. Om die reden raadpleeg een ervaren professional hiervoor zoals Easy Import uit Lijnden. Zij bieden een gratis kostenberekening aan op maat. Geheel vrijblijvend dus niets te verliezen.

Indien je deze twee valkuilen kunt voorkomen dan kan ook jij straks genieten van een prachtige luxe uitgevoerde Duitse auto voor een scherpe prijs.